top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraAVE PROFIS Plzeň

PÁR TIPŮ PRO PANELÁKOVOU KOUPELNU

Aktualizováno: 3. 2. 2021

Každý, kdo bydlí v klasickém paneláku, obvykle bojuje s nedostatkem místa. Obzvláště v případě koupelny to platí dvojnásob, zde se počítá doslova každý centimetr.



Zkusme si připomenout pár tipů, jak vyzrát na omezený prostor a přesto si dopřát maximum pohodlí.

  • Základem každé koupelny je nepochybně umyvadlo. Na jeho velikosti bychom neměli šetřit místem. Proto i do malé koupelny zvolte alespoň minimální šířku 50 cm nebo vhodně zvolené rohové umyvadlo.

  • V malé koupelně je třeba využít doslova každý dostupný prostor. Proto si pod umyvadlo umístěte skříňku, do které lze uložit mnoho nezbytností. Zvolte ideálně skříňku, kterou můžete zavřít. Velmi oblíbené jsou závěsné skříňky, pod kterými snadno vytřete podlahu, ty však nepasují pod každé umyvadlo. Proto se vyplatí vše zkonzultovat s odborníky.

  • V panelákových koupelnách bývá často WC umístěné v koupelně. Není to samozřejmě moc praktické, nicméně pokud to nejde jinak, pak doporučujeme využít závěsné WC délky 50 až 52 cm od zdi. Lepší komfort vám zajistí zpomalovací sedátko, které ocení zejména rodiny s malými dětmi. WC můžete také umístit do rohu.

  • Další nezbytností každé koupelny je vana nebo sprchový kout. Obojí mít v panelákové koupelně obvykle nemůžeme. Co je tedy lepší? Sprchový kout vám nepochybně ušetří více místa, než vana. Doporučujeme zvolit minimální rozměr 80 x 80 cm. Nezapomeňte také, že čtvrtkruhový kout zabere o dost méně místa, než kout čtvercový. Abyste mohli ve sprše relaxovat, pak si pořiďte pohodlné sklopné sedátko a také nezapomeňte na vhodně umístěné madlo. Prožitek ze sprchování můžete umocnit speciálními masážními tryskami, vhodným osvětlením, rádiem a dokonce i speciální televizí.

  • Neumíte si představit život bez koupele ve vaně? Pak můžete mít vanu pravoúhlou 140 x 70 cm nebo doporučujeme zvolit vanu asymetrickou, která vám maximálně ušetří prostor.




163 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page